Керівник ліванського шиїтського угрупування "Хезболла" Хасан Насралла підтримав нарощування російських військових в Сирії для підтримки президента Башара Асада.

Про це повідомляє ВВС.

Він зазначив, до активних дій Росію підштовхнули невдачі кампанії на чолі з США проти "Ісламської держави".

Насралла заявив, що російська допомога Асаду, на боці якого виступає і "Хезболла", включає в себе передові системи озброєння, високоточні ракети, бойові літаки і вертольоти.

"Ми вітаємо будь-яку силу, яка втручається і надає підтримку сирійському фронту, бо завдяки своїй участі, це допомагає відтіснити головну небезпеку, що загрожує Сирії та всьому регіону", -сказав ватажок "Хезболли".

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Читайте також: Німецькі політики проти тісних стосунків з Асадом

Дамаск, за словами Насралли, поки не звертався по допомогу в живій силі, але це може відбутися в будь-який момент.

Російська влада ухиляється від коментарів щодо обсягів своєї військової допомоги Асаду. Проте, згідно з інформацією американських офіційних осіб, вона включає в собі більше двох десятків бойових літаків, а також танки, артилерію і армійський персонал.

Нагадаємо, "Хезболла" це воєнізована ліванська шиїтська організація, що виступає за створення в Лівані ісламської держави за зразком Ірану. Багато країн у світі визнали її терористичною організацією. Проте Росія так не вважає.