Члени правлячої у Німеччині партії досить стримано відреагували на заяву Ангели Меркель розпочати переговори із сирійським диктатором Башаром Асадом. Вони застерегли канцлера від такої співпраці, та наполягають на відставці сирійця.

"Захід повинен прояснити, як він має намір обходитися з Асадом, якого ми досі вважали частиною проблеми, а не частиною рішення. Потрібно ясно висловити дискомфорт у зв'язку з необхідністю співпраці з Асадом і зажадати від сирійського президента певну ціну", - заявив куратор по зовнішньополітичних питань у фракції ХДС / ХСС у бундестазі Родерліх Кизеветтер.

Також політик в інтерв'ю виданню Die Welt додав, що світові держави мають створити у Сирії безпечні зони, де розташують неземні війська у цілях безпеки та зі згодою ООН.

Інший політик від фракції СДПН Нільс Аннен вважає, що співпраця з Асадом не матиме успіхів у короткостроковому урегулюванні конфлікту у країні Близького Сходу.

"Звичайно, для припинення війни потрібно бути готовим розмовляти з усіма силами, проте довгострокове врегулювання в Сирії без відходу Асада неможливо", - підкреслив Аннен.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Він також додав, що світове суспільство має пам'ятати про загибель близько 250 тисяч сирійців. Ці жертви на совісті саме Асада.

Читайте також: Саудівського принца затримали у США за підозру в зґвалтуванні

Раніше Ангела Меркель заявила, що для закінчення конфлікту у Сирії Німеччина має вести діалог у тому числі із Асадом. Такій заяві одразу зраділи у Москві.