Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до світу з проханням негайно відреагувати на рішення президента Росії Володимира Путіна направляти свої війська в будь-яку точку світу.

Рішення Ради Росії про направлення російських військ в інші країни є кроком до порушення світової безпеки, заявив Яценюк на засіданні Кабінету міністрів України.

"Я не можу обійти рішення, яке було прийнято в Росії. Це рішення про дозвіл Путіну направляти російські війська в будь-які країни світу ... Після Генасамблеї ООН, після 70-ї сесії, прийняття такого рішення - це ще один крок до дестабілізації глобальної ситуації, до напруженості у світі, до продовження військових конфліктів, і Росія несе за це персональну відповідальність. Рішення про направлення військ, надання дозволу російському президентові відправляти війська в будь-які країни світу, - це крок до знищення глобальної світової безпеки. Воно є неприйнятним. І реакція міжнародного світового співтовариства має бути негайною з цього питання ", - зазначив Яценюк.

Читайте також: Яценюк паралізував розмитнення товарів - Саакашвілі

Зазначимо, у середу, 30 вересня, Рада Федерації Росії схвалила використання російських ВПС на території Сирії.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще