Німецький телеканал ARD звинуватили у транслюванні "антиісламської пропаганди" після того, як він оприлюднив глузливе зображення німецького канцлера Ангели Меркель у мусульманському вбранні, повідомляє ВВС.

Зображення було показано у фоновому режимі під час обговорення теми квот на розміщення біженців у програмі "Репортаж із Берліна". Випуск програми викликав шквал критики від глядачів. Дехто з них вказав на те, що схожі колажі із Ангелою Меркель використовує антиісламський рух Пегіда, що раніше цього року організовував багатотисячні протести проти імміграції.

Телеканал заявив, що лише хотіли "привернути увагу аудиторії".

Читайте також: Іракські біженці назвали дочку на честь Меркель

"Ми вітаємо критику на зображення у вчорашньому випуску "Репортажу з Берліна", і нам шкода, що багато людей були незгодні із таким зображенням канцлерки чи не зрозуміли його", - йдеться у заяві від імені телеканалу у Facebook.

Популярні новини зараз
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

У заяві зазначено, що колаж задумувався як сатира та відображення "досягнень нашого західного суспільства - свободи висловлювань, свободи преси і рівності".

Глядачі каналу у відповідь коментували зображення як "маніпулятивне" і "жахливе". "Це не конструктивна журналістика", - написав один із глядачів у Facebook.

Дехто із коментаторів навпаки став на захист телеканалу, вказавши на те, що програма, де показали зображення, "ставила резонні запитання".

Скандал довкола ARD розгорівся на тлі посилення напруги у Німеччині довкола питання імміграції. Раніше керівництво країни заявило, що очікує прийняти до 800 тисяч біженців цього року.

Водночас одна із доповідей, що потрапила у руки німецьких журналістів, припускає, що ця цифра значно занижена, й насправді реальна кількість мігрантів, на яку очікує німецький уряд, досягає 1,5 мільйона.

Сама Ангела Меркель також зазнає значного тиску всередині країни через політику у питанні біженців. Нещодавнє опитування громадської думки у Німеччині припустило, що популярність пані Меркель упала до найнижчого рівня за останні майже чотири роки.