Федеральна міграційна служба РФ заявила, що понад півмільйона українців перебувають в Росії нелегально.

За словами заступника голови ФМС Вадима Яковенка, російське міграційне законодавство порушують більше 600 тисяч українців. Це майже чверть від загальної кількості українців, які перебувають в Росії.

Яковенко уточнив, що всього в Росії зараз перебуває приблизно 2,6 млн українців. Більше мільйона з них приїхали з південно-східних регіонів України.

За словами представника ФМС, з 1 листопада закінчиться режим пільгового перебування українців на території Росії. Після цього їм необхідно буде звертатися у ФМС РФ для визначення свого правового статусу.

Читайте також: Статус біженця в РФ отримали тільки 317 українців

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

При цьому для біженців, які залишили південний схід в екстреному порядку, пільгові умови перебування збережуться, зазначили у відомстві.

Раніше у ФМС заявляли, що тільки з квітня минулого року до Росії в'їхали більше мільйона українців. При цьому багато хто з них вже отримали документи, що дозволяють їм тимчасове проживання в РФ.