Помічник державного секретаря США у справах Європи і Євразії Вікторія Нуланд заявила, що 120 тисяч сирійців стали біженцями через авіаударів, які російська авіація наносить по території Сирії.

Про це вона повідомила під час слухань у конгресі США, передає "УНІАН".

Протягом місяця, коли в Сирії росіяни почали проводити військові дії, ООН повідомляє принаймні про 120 тисяч сирійських біженців. Нуланд зазначає, що вони всі стали внутрішньо переміщеними особами в результаті атак режиму Асада, а допомагає йому в цьому російські авіаудари.

Тільки у північній частині провінції Хама і південній частині провінції Ідліб 52 тисячі людей вимушено стали внутрішньо переміщеними особами.

Читайте також: Путін втретє став найвпливовішою людиною світу за версією Forbes

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

"...Хоча Москва заявляє про те, що її авіаудари спрямовані проти "Ісламської держави", переважна більшість авіаударів спрямовані на території, де режим Асада втратив контроль — Хама, Хомс, Алеппо та Ідліб", — наголосила Нуланд.

Помічник держсекретаря США Енн Паттерсон також виступала на тих же слуханнях. Вона заявила, що згідно з її оцінками 85% до 90% російських авіаударів направлені проти "помірної сирійської опозиції", яка веде боротьбу проти режиму Башара Асада в Сирії.