У столиці Модові Кишиневі кілька сотень громадян вийшли з ініціативою об'єднатися із Румунією. Про події повідомляють місцеві ЗМІ.

Лідер громадського руху "Молодь Молдавії" Анатолій Урсу заявив, що зараз найкращий час для об'єднання двох країн.

"Зараз уряди і Молдови, і Румунії відправили у відставку. Так чому б не створити один уряд, а не два, і почати процес об'єднання. Ми хочемо існування Молдови у складі Румунії", - заява Урсу.

Організація вимагає створення єдиного із румунами уряду, грошової одиниці, під керівництвом Нацбанка Румунії, а також, як єдине ціле вести зовнішню політику.

На мітингу перебувають близько 20 стражів порядку. Наразі все проходить досить спокійно.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Подібні політичні настрої відбуваються у Молдові вже не перший десяток років. Однак політики та громадяни Румунії та Молдови по-різному відносяться до такої ідеї, а дехто відзначає, що це неможливо юридично.

Читайте також: В Молдові збирають підписи за референдум по виборах президента

Також, у разі входження Молдови до складу Румунії, невизнана Придністровська Молдавська Республіка отримає аргументи на користь свого відокремлення.