Всі головні традиції Хрещення пов'язані безпосередньо зі святою водою. Саме тому ми вирішили розповісти вам про неї більше. Що взагалі таке свята вода, як вона такою стає і як потрібно її використовувати.

Як вода стає святою

У храмах освячують воду двічі. Перший раз 18 січня на Водохресний святвечір, і на наступний день, безпосередньо в саме Хрещення. У церкві кажуть, що різниці коли саме святити воду немає.

А обидві традиції з освяченням води з'явилися дуже давно. Перша пов'язана з ранньохристиянським звичаєм хрестити новонавернених напередодні самого Хрещення, але так як бажаючих ставало все більше, то хрестити стали і в інші дні. Звичай освячувати воду другий раз спочатку був лише Єрусалимської Церкви, де саме Хрещення виходили на Йордан для водосвяття.

Як потрібно використовувати святу воду

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Священики кажуть, що святу воду треба відразу ж нести додому, щоб окропити всі кімнати там. Вважається, що так можна захиститися від усіх бід. Так само її було прийнято пити, тому що вона могла зцілити від всіх хвороб і запобігти появі нових.

Іноді в церкві пояснюють, що, як мінімум, якщо пити святу воду проблем зі здоров'ям не буде, головне знати міру. Крім цього, водохресною водою можна було окропити всі предмети побуту: машину, телевізор, диван, тостер і навіть домашніх тварин. Вважалося, що це дуже корисно для них. От тільки тут теж потрібно робити все в межах розумного, адже лити воду на умовний тостер трохи небезпечно.

Але в теж час, святу воду можна було використовувати далеко не для всього. Наприклад, мити підлогу нею не можна було. Адже ви будете потім ходити по ній, а це вже образа. Теж саме стосується і посуду і прання. У народі раніше говорили, що якщо у священній ополонці прати речі, то потім обов'язково будуть боліти руки.

Дивіться: СЕКРЕТ СВЯТОЇ ВОДИ!ТІЛЬКИ НАУКА І НІЧОГО БІЛЬШЕ!

Тепер ви знаєте, коли потрібно святити воду і як її взагалі використовувати.