Представники Євросоюзу не сумніваються в тому, що Російська Федерація навмисно робить все, аби судна не могли потрапити в порти України. Мова йде про блокаду Азовського моря, Європа очікує, що Москва організує безперешкодний доступ.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", про це йдеться в повідомленні представництва Євросоюзу в Україні. Співробітники посольства підкреслили, що ЄС як і раніше засуджують анексію Кримського півострова, а також підтримують територіальну цілісність і суверенітет України.

"В останні місяці Росія все частіше навмисно перешкоджала і затримувала проходження суден, у тому числі, кораблів з держав-членів ЄС, які йшли транзитом через Керченську протоку з/та в порти України в Азовському морі. Ми очікуємо, що Російська Федерація забезпечить безперешкодний доступ до українських портів в Азовському морі", - йдеться в заяві.

Популярні новини зараз
"Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Блокада Азовського моря - одна з форм економічної війни

Провокації, які Росія влаштовує на теренах Азовського моря - це ще одна форма економічної війни проти України. За фактом - повзуча анексія морського простору.

Раніше повідомлялося, що в ЄС мають намір продовжити санкції проти Росії. Постійні представники 28 країн Євросоюзу висловилися на користь продовження індивідуальних санкцій щодо компаній і громадян Російської Федерації. Рішення ЄС було прийнято в рамках попереднього обговорення подальшої долі санкцій, адже їх термін закінчується вже 15 вересня.

Нагадаємо, США готові розширити поставки військового озброєння для України, щоб зміцнити військово-морські та повітряні сили держави.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Україна у вересні повідомить РФ про припинення договору про дружбу.

Також "Знай.uа" писав, що експерт розповів, як змусити Путіна сісти за стіл переговорів з Донбасу.