Президент США Дональд Трамп у середу, 5 вересня, заявив, що не обговорював вбивство президента Сирії Башара Асада, пише Reuters.
Повідомляється, що Трамп спростував заяву американського журналіста Боба Вудворда в книжці під назвою "Страх: Трамп у Білому домі" про те, що він вимагав вбити сирійського лідера, заявивши, що книга є "вигадкою". За його словами, ймовірні вбивства "ніколи не обговорювалися".

Зазначена книга вийде на наступному тижні, але видання The Washington Post, в якому працює Вудворд, опублікувало витяги з неї. У книзі йдеться про те, що після хімічної атаки в Сирії в квітні 2017 року Трамп зажадав від міністра оборони Джеймса Меттиса вбити Башара Асада.

"Давай, б***ь, вб'ємо його! Давай! Давай, б***ь, вб'ємо їх усіх", - говорив Трамп Меттису. Міністр оборони сказав, що він все зробить, але наказав своїм підлеглим не робити нічого з цього. Меттис також якось сказав своїм товаришам, що Трамп діє і думає, як п'яти - або шестикласник.

Варто зазначити, що раніше американський постпред при ООН Ніккі Хейлі заявила, що ніколи не чула від Трампа пропозиції вбити Асада.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

"Я жодного разу не чула, щоб президент обговорював можливість вбивства Асада", - сказала вона на прес-конференції в Нью-Йорку, додавши, що бере участь у зустрічах, на яких керівництво США обговорює сирійську тематику.

Боб Вудворд

Так Хейлі прокоментувала дані журналіста The Washington Post Боба Вудворда, який у своїй книзі стверджує, що Трамп після хіматаки, проведеної Дамаском у квітні 2017 року, нібито наказав главі Пентагону Джеймсу Меттису підготувати план фізичного усунення Асада.

Раніше повідомлялося, що делегація громадських діячів зі Сполучених Штатів Америки прибула з триденним візитом в окупований Крим. Делегація, яка складається з 4 осіб, приїхала з бажанням побачити реальну обстановку на півострові і донести правду про життя кримчан у себе на батьківщині.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що нормандська четвірка перетворилася на трійку.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Британія придумала покарання для Кремля.

Також "Знай.uа" писав, що свідок у справі Манафорта здав з потрохами Сергія Льовочкіна.