Днями стало відомо про те, що українські фахівці навчилися перехоплювати дані російських військових супутників.

Про це повідомив президент України Петро Порошенко під час спілкування з молоддю в рамках поїздки до Вінниці, додав телеканал "Прямий".

Петро Порошенко

Як передає Порошенко:

Напередодні Дня Незалежності нам традиційно намагалися зіпсувати свято. Рота на ділянці населеного пункту Жолобок в смузі настання в півтора кілометра, сконцентрувавши артилерію, системи залпового вогню, міномети, намагалися прорвати фронт. Супутникові знімки, робота розвідки та інше дали можливість своєчасно підтягнути резерви і зустріти ворога...

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції
Показати ще

За словами президента, це стало можливим завдяки фахівцям у відповідній галузі.

програміст

Порошенко підсумував:

Це стало можливим завдяки фахівцям з комунікаційними спеціальностями, супутниковим технологіям, фахівцям з супутниковими технологіям, так як ми робили перехоплення з російських супутників і це означає, що в Україні вже створена дуже сильна школа

До слова, політична партія "Розумна сила" розкритикувала президентський законопроект №9037, що передбачає закріплення в Конституції зовнішньополітичного курсу України на вступ до військового блоку НАТО, а також, доповнення про те, що "Президент України є гарантом реалізації стратегічного курсу".

З точки зору політсили, Україна повинна розвивати власні збройні сили і дотримуватися нейтралітету і позаблокового статусу. Питання ж зміни вектора обов'язково необхідно виносити на всеукраїнський референдум. Про це заявив заступник Голови політичної партії "Розумна сила" Олександр Савченко під час прямого ефіру на телеканалі NewsOne.

Олександр Савченко

"Ми вважаємо, що в Україні потрібно розвивати нейтралітет. Нехай цей нейтралітет буде озброєний - це прописано в позиції партії "Розумна сила". Ми цього чітко дотримуємося. Потрібно прислухатися до думки громадян України і це є основним. На сьогоднішній момент цієї думки ніхто не запитав. По-друге, як можна прописувати це у Конституції, якщо саме НАТО нас не чекає?", - підкреслив політик.

За словами Савченка, даний законопроект - яскравий приклад популізму, який підкреслює, що всі старі політики мають піти. Громадяни України до кінця не висловилися в тому, який курс повинна вибрати країна: чи це курс на НАТО чи позаблоковий курс. Це питання необхідно піднімати на Всеукраїнському референдумі, вважає політик.

"Чи правильно прописувати це у Конституції? А якщо блок НАТО, на щастя чи на нещастя, розпадеться або виникне другий блок ... Але ми записуємо чіткий посил до Конституції України, яка повинна бути непорушна", - підкреслив він.

Олександр Савченко

Крім того, Олександр Савченко додав, що владі вигідна війна на Донбасі і вони не збираються її припиняти. Саме тому вся нинішня влада повинна піти. Домогтися миру в Україні можна тільки прямими народними переговорами, і партія Розумна сила готова працювати в цьому напрямку.

"На сьогоднішній день партія Розумна сила є великою всеукраїнською партією, у нас понад 500 осередків, у нас є більше 8 тис. членів партії, більше 10 тис. прихильників. Як тільки виборці побачать, що ми підходимо з чистими руками, з чистою совістю, з ідеями, які їм близькі, кількість підтримки партії почне колосально рости", - додав він.

Нагадаємо, родичі міністра науки і спорту Канади Кірсті Данкан століття тому приїхали до Канади з України, передає Інформатор. Про це сама міністр оголосила під час церемонії відкриття Генконсульства України в Едмонтоні.

Як повідомляв Znaj.ua, у мережі з'явилася інформація про те, що голлівудські зірки і журі 75-го Венеціанського кінофестивалю закликали Росію не допустити смерті українського політв'язня, режисера Олега Сенцова і звільнити його.

Також Znaj.ua писав про те, що в суботу, 8 вересня, прем'єр-міністр Володимир Гройсман привітав Миколаїв, Житомир, Дніпро і Луцьк з Днем міста.