Українські прикордонники затримали громадянина Російської Федерації, спасающегося від режиму Путіна.


Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.


Інцидент стався 9 вересня на ділянці відділу прикордонної служби "Золочів" у Харківській області.


Після затримання громадянин РФ 1994 року народження зізнався, що незаконно намагався перейти кордон між двома державами, і щоб врятуватися від переслідувань у себе на батьківщині.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще


"Я перетнув кордон України з метою отримання для мене статусу біженця, оскільки я вважаю, що життя в Росії немає майбутнього: неодноразові порушення прав людини. Також вважаю, що режим Путіна злочинний, нелегітимний, незаконний", — заявив росіянин.

Також він підкреслив, що вважає правління нинішнього президента РФ "злочинним і нелегітимним", тому активно протидіяв нинішнього політичного курсу країни.

Зараз молодий чоловік переданий представникам міграційної служби України, які будуть вирішувати питання про його подальшу долю.

Як відомо, це не перший подібний випадок. Згідно зі статистикою, за останній час в Україну збільшився потік росіян, за словами яких, путінських режим для них, як зашморг на шиї.

Нагадаємо, раніше Новий ватажок терористичного угруповання "ДНР" Денис Пушилин змістив вірного соратника ліквідованого Захарченко - Володимира Кононова і скасував "міністерство оборони". При Олександрі Захарченко "міноборони" бойовиків очолював Володимир Кононов. Тепер у списку нових "міністрів" Пушилина немає ні "міністерства оборони", ні Кононова.


Як повідомляв портал "Знай.uа", в Києві зловили колишнього заступника голови Дніпровського райсуду столиці Олександра Дзюбу. Так званого "суддю Майдану" підозрюють в протиправному притягнення до кримінальної відповідальності громадян в ході подій на "Евромайдане".


"Знай.uа" писав, що вже з 1 жовтня в Україні вартість блакитного палива для населення може піднятися на 23%, а це означає, що кубометр газу замість нинішніх 6,9579 грн може подорожчати до 8,5582 грн. Разом з тим експерти наголошують, що Міжнародний валютний фонд, який надає Україні черговий транш, вимагає, щоб ціни на газ для населення зросли на 40%: це зобов'язання, на яке Україна погодилася.