Несподівано для всієї світової політичної арени Чехія засмутила Україну несподіваною заявою. Так, чеська влада відмовилися активно обговорювати антиросійські санкції на загальноєвропейському рівні.

Про це стало відомо завдяки заяві прем'єр-міністра країни Андрія Бабиша, пишуть чеські ЗМІ.

Андрій Бабиш

За словами прем'єра, таке рішення ухвалили на спільній зустрічі з президентом, міністрами і спікером Палати депутатів. Учасники дискусії прийшли до висновку, що питання для країни є не пріоритетним.

"Ми домовилися, що ми не будемо робити активних дій в цьому напрямку, тому що для цього немає підстав", - заявив Бабиш.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Серед пріоритетів Чехія визначила для себе пошук рішення міграційної кризи та бюджет Євросоюзу на 2021-2027 рр ..

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що зупинити будівництво і експлуатацію газопроводу "Турецький потік", при чому – з вигодою для себе, здатні тільки в США: саме американські санкції залишаються останньою надією у протидії планам РФ. Відомо, що проект в обхід України вже готовий на 80%, але якщо російська сторона не встигне, є всі шанси його блокування.

Американський проект поки не прийнятий офіційно, але компанії Європи можуть відмовитися від будівництва магістралі, яка підводить до російської інфраструктури. Тоді блакитне паливо купуватимуть дорожче, в основному – зріджений природний газ.

Варто нагадати, що в світлі останніх подій і розслідування отруєння російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в британському Солсбері, американський уряд готує другий раунд "жорстких" санкцій проти Кремля.

Новий пакет санкцій готується у відповідності з Законом про ліквідацію хімічних речовин та боротьби з біологічною зброєю і військовими діями 1991 року. Цей закон передбачає покарання країнам, які використовують хімічну зброю в порушення міжнародного права. Як повідомила представник державного департаменту США Маніша Сінгх, в американському відомстві готові імплементувати другий раунд санкцій.

Нагадаємо, Британія відреагувала на "брехливу сповідь" путінських найманців.

Як повідомляв Знай.uа СРСР здасться раєм: Трамп готується нокаутувати Путіна.

Знай.uа писав, все тільки починається: кримчани в істериці, "дякують" Путіну за обвал рубля.