Новим спікером іракського парламенту став досить молодий політик, як для даної посади в цій країні, Мухаммед аль-Халбоусі.

Про це стало відомо завдяки повідомленням Радіо Свобода.

Так, після довгих місяців напружених переговорів Ірак наблизився до створення нового уряду.

"Кандидатуру 37-річного Халбоусі підтримав проурядовий блок на чолі з шиїтським Альянсом Хаді аль-Амірі, коаліцією колишніх воєнізованих бійців. Халбоусі стане наймолодшим спікером парламенту в історії Іраку", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Штрафи за неявку у ТЦК можуть бути нескінченними: шлях до 160 тисяч – невеликий Перекази між картами будуть обмежені: вже готується рішення Українцям підказали, як відмовитись від результатів ВЛК – важливі нюанси, про які не скажуть лікарі Українців 50+ хочуть звільнити від мобілізації — замінять на молодих
Показати ще

Як наголошується, те, що парламент визначився з кандидатурою спікера, дало початок 90-денного процесу по завершенню роботи над формуванням нового уряду.

А ще 12 травня в Іраку відбулися парламентські вибори, перші після заяви влади країни про перемогу над екстремістським угрупованням "Ісламська держава". Найбільше голосів отримав блок шиїтського клірика Муктада аль-Садра.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що лідер групи "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук днями знову був змушений відповідати на питання, яке в останні місяці постійно чує: чи буде він балотуватися в президенти? На форумі YES (Ялтинська європейська стратегія) в Києві преса знову поцікавилася планами музиканта.

Варто нагадати, що президент США Дональд Трамп уже найближчим часом змінить міністра оборони країни. Американські ЗМІ відзначають, що замість нинішнього глави Пентагону Джеймса Меттіса Трамп зібрався призначити лояльнішого чиновника ніж нинішній глава Пентагону.

Главу Пентагону можуть змінити в листопаді, після проміжних виборів до Конгресу. Причиною кадрових перестановок, за версією видання, можуть стати розбіжності між Трампом і Меттісом.

Нагадаємо, летальна зброя для України: Волкер розкрив важливі деталі.

Як повідомляв Знай.uа Луценко піде у відставку, але за однієї умови.

Знай.uа писав, щоб залишитися президентом, Порошенко погодився на план Путіна щодо розподілу влади в країні.