Представники інших наших західних партнерів – з Міжнародного валютного фонду – сьогодні покинули Украину, так і не оголосивши свого рішення щодо виділення траншу. Про це повідомляють ряд ЗМІ.

В МВФ, нібито, висунули нову умову, що не виділять транш, поки в Україні не буде прийнятий бюджет на наступний рік. У той же час, глава Департаменту комунікації фонду Джеррі Райс заявив, що переговори після візиту продовжаться.

Як відомо, першу частину грошової допомоги від МВФ, а це майже два мільярди доларів – Київ мав отримати вже у жовтні. Але тепер питання траншу залишається відкритим.

Раніше повідомлялося, на скільки МВФ з Гройсманом "нагріють" українців. Уряд України в ході переговорів з МВФ досягл домовленості про підвищення цін на газ. Ціни будуть підвищені до рівня імпортного паритету до 2020 року. Однак, за словами чиновників, цінових стрибків не буде, і процес буде реалізовано поступово. Про це повідомив глава правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв під час прес-конференції.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

За словами глави "Нафтогазу", питання ціни на газ є ключовою позицією переговорів з місією МВФ, які ведуться зараз у Києві. У той же час Коболєв заявив, що не зовсім впевнений, що озвучені в ЗМІ цифри підвищення ціни на першому етапі, які становлять 23,5-25%, вірні.

Варто додати, що ключовою умовою для отримання траншу від МВФ є підвищення цін на газ для населення до ринкових. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив про повну готовність до такого кроку.

Українська сторона взяла на себе відповідальність відмовитися від спеціальних зобов'язань з продажу природного газу за зниженою ціною населенню і перейти до ринкових цін. Проте влітку і восени 2017 року уряд відмовився від їх виконання.

Нагадаємо, нові ціни на електроенергію змусять українців забути про все.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що дурість Гройсмана доб'є українців.

Також портал "Знай.uа" писав, що МВФ пояснив, що буде з економікою України до 2023 року.