Олександр Петров і Руслан Боширов, який британські власті звинувачують у хімічній атаці у Солсбері і вважають агентами ГРУ РФ, прилітали в Нідерланди 8 квітня 2016 року. Тобто через два дні після проведення в країні референдуму щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Про це повідомляють міжнародна група розслідувачів Bellingcat і Insider з посиланням на джерела в правоохоронних органах Нідерландів.

"Петров і Боширов (або тільки Петров, оскільки наше дослідження відслідковує тільки паспортні дані Петрова) приїхали в столицю Білорусі, щоб вилетіти звідти в Амстердам. Вони прибули до Нідерландів через два дні після спірного референдуму про асоціацію України з ЄС, і через 10 днів Петров повертається до Москви", - сказано в повідомленні.

При цьому відомо, що кампанія референдуму супроводжувалася хакерськими атаками, а також фейковими російськими новинами, акціями росіян на території Нідерландів від імені "українських біженців" проти асоціації ЄС з Україною. У цей період поширювалося фейковое відео з погрозами Нідерландам нібито від батальйону Національної гвардії України "Азов".

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

У розслідуванні міжнародної групи розслідувачів Bellingcat і Insider також сказано, що Боширова і Петрова весною 2018 року заарештовували в Нідерландах, а потім депортували до Росії.

Нагадаємо, в готелі, де зупинилися отруйники Скрипаля, озвучили дивні деталі. Свідки розповіли шокуючі подробиці життя путінських розвідників.

Як повідомляв "Знай. ua", отруйники Скрипаля попалися на ще одному злочині. Затриманих також підозрюють у причетності до кібератаки на європейську штаб-квартиру.

"Знай. ua" писав, що отруйники Скрипаля вже у в'язниці. Обох підозрюваних взяли під варту.