Міністр закордонних справ Австралії Маріс Пейн і прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявили, що визнали результати розслідування причин катастрофи малайзійського "Боїнга" над Донбасом в 2014 році.

Раніше розслідування було проведено Спільною слідчою групою (ССО).

"Я підтверджую нашу безумовну підтримку незалежного розслідування, проведеного ССД. Ми висловлюємо жаль, що Росія не приймає фактичні свідчення, наведені ССГ", — відзначає Пейн.

Аналогічну позицію висловив Рютте, який визнав докази слідчої групи переконливими.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Раніше ССО у своїй доповіді заявила, що ракету, якій був збитий «Боїнг» у 2014 році, з великою ймовірністю, доставили з російської військової частини. Кремль з висновками незалежних експертів не згоден.

Політики закликали постійного представника Росії при ООН Василя Небензя прокоментувати заяви глави МЗС Австралії Маріс Пейн і прем'єра Нідерландів Марка Рютте про збитий в 2014 році над Донбасом Boeing.

"Ми всі вже сказали на цю тему. Горбатого могила виправить — ось вам мій коментар", - цинічно повідомив постпред.

Крім того, у Міноборони РФ заявили, що ракета була відправлена на територію України ще в 1986 році і після цього на територію Росії вона не поверталася.

Раніше Міністерством оборони Росії заявило про те, що "Боїнг" рейсу МН17 на Донбасі нібито збили Збройні сили України своєю ракетою.

Однак, за словами експертів, така інформація не може бути правдою. Адже якби "Бук" дійсно був переданий Україні, то формуляр до нього не міг залишитися на території країни-агресора.

Нагадаємо, Росія офіційно назвала винного в знищенні Іл-20 в Сирії. В Міноборони озвучили офіційну версію.

Як повідомляв "Знай. ua", Росія видала дурнувату версію катастрофи МН 17. Росія видала дурнувату версію катастрофи МН 17.

"Знай. ua" писав, що українка в пух і прах розбила ложь про МН17. Безглузда теорія Кремля не витримує ніякої критики.