У Північній Кореї вже готові до продуктивного діалогу з США. Так, влада КНДР звернулася до Білого дому з гучною заявою. У Кім Чен Ина не збираються закривати ядерну програму, якщо Вашингтон не надасть гарантії безпеки.

Про це стало відомо завдяки заяві міністра закордонних справ КНДР Лі Ен Хо під час засідання ООН, пише Reuters.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

Він заявив, що керівництво республіки зробило кроки по денуклеаризації, припинивши випробування ракетних установок і демонтувавши ядерний полігон.

Кім чен Ин
Кім чен Ин

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Тим не менш, Північна Корея не бачить відповіді від Вашингтона, санкції які лише посилюють недовіру Пхеньяна до Вашингтону.

"Без довіри до США не буде ніякої впевненості в можливості забезпечити національну безпеку", – заявив міністр.

Лі Ен Хо також розповів, що тиск на Пхеньян у вигляді американських санкцій не дасть жодних результатів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Державний секретар США Майк Помпео заявив, що президент США Дональд Трамп і північнокорейський лідер Кім Чен Ин можуть зустрітися в жовтні нинішнього року. Помпео розповів, що поїде до Пхеньяну, щоб підготувати другу зустріч глав обох держав і забезпечити правильні умови для зустрічі лідерів.

"Це потребує певного часу, щоб провести їх зустріч, і ми хочемо переконатися, що створено правильні умови для успішного саміту", - сказав держсекретар.

Варто нагадати, що дійсно загрожує безпеці Сполучених Штатів, так це ядерна зброя, що є в розпорядженні у Російської Федерації, Китаю і Північної Кореї. Про це у вівторок, 25 вересня, під час виступу у Військовому інституті Вірджинії заявив глава американського Міністерства оборони Джеймс Меттіс, передає прес-центр Пентагону.

"Якщо дивитися на зовнішні загрози, то перша, на яку потрібно звертати увагу, це ядерна загроза з боку Росії. У меншій мірі є загроза з боку Китаю. Також, безумовно, є загроза з боку Північної Кореї і КНДР – зараз найособливіша", – заявив глава Пентагону.

Нагадаємо, Трамп знову зібрався на побачення з Кім Чен Ином.

Як повідомляв Знай.uа витівки Путіна спровокували Євросоюз піти на крайні заходи.

Знай.uа писав, Кім Чен Ин виконав заповітне бажання Мун Чже Іна.