Те, що політики нарешті зуміли домовитися про введення миротворчої місії на тимчасово окуповані території Донбасу, дає шанс збройному конфлікту перейти в проміжну стадію, що повноцінною "війною" назвати вже не можна.

Про це в понеділок, 1 жовтня, під час погоджувальної ради парламенту заявила Ірина Луценко - представник Президента України Петра Порошенка у Верховній Раді.

"(Введення миротворців, - ред.) … це ще не мир, але це вже не війна", - заявила Луценко.

Вона додала також, що домовитися про це можна тільки в тому випадку, якщо парламент проголосує за продовження особливого статусу Донбасу. Це також сприятиме фінансуванню потреб Збройних сил України з боку партнерів, в загашнику у яких вже є декілька програм підтримки.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Це п'ять трастів, які фінансуються країнами альянсу, де навчається наша армія, озброюється наша армія, проводяться навчання, ремонтується інфраструктура", - наголосила Луценко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Сумській області українські військові проведуть стратегічні командно-штабні навчання під гучною назвою "Козацька воля-2018".

За інформацією українських ЗМІ стало відомо, що в навчаннях візьмуть участь більше 2 тисяч резервістів оперативного резерву другої черги та військовозобов'язані мобілізаційного резерву.

Варто нагадати, що підрозділи Міністерства внутрішніх справ України збільшують свою присутність в акваторії Азовського моря з-за дій Російської Федерації.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час відкриття частині водолазних пошуково-рятувальних робіт акваторії Азовського моря ДСНС в Донецькій області.

Нагадаємо, ВСУ розкрили правду про загибель дружків Захарченка.

Як повідомляв Знай.uа, в Генштабі розповіли, як правильно "відкосити" від строкової служби.

Також Знай.uа писав, що стало відомо, скільки українців загинуло від мінометів Пашинського.