Днями Пезидент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган зробив гучну заяву щодо можливості входження країни до ЄС.

Про це повідомляє Reuters.

Глава Туреччини зазначив, що розгляне можливість проведення референдуму щодо вступу країни до ЄС, зазначивши при цьому, що Брюссель всіляко затягує процес приєднання.

Джерело відзначає, що пряме голосування щодо процесу вступу потенційно може покласти край переговорам Анкари з Брюсселем з цього питання і збільшить дистанцію із Заходом.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Країни ЄС, зокрема Німеччина, негативно налаштовані щодо Туреччини через репресії після спроби перевороту у 2016 році.

Меркель і Путін
Меркель і Путін

"Вже 2018 рік, а вони досі змушують нас чекати. Ми можемо звернутися до нашого 81-мільйонного народу і запитати, яким буде його рішення" - зазначив Ердоган.

За словами президента, як тільки буде прийняте рішення про референдум, необхідні для цього кроки будуть вжиті одразу ж.

"Не приймете – так і скажіть, ми підемо своїм шляхом, а ви – своїм" - відзначив Ердоган.

Також президент звинуватив ЄС в деякій упередженості по відношенню до Туреччини, оскільки саме мусульманська релігія, на його думку, заважає прийому країни до ЄС.

Нагадаємо, російський президент Володимир Путін провів в Сочі переговори зі своїм турецьким колегою президентом Реджепом Тайіпом Ердоганом.

На прес-конференції, яка відбулась після зустрічі, Путін заявив, що вони вийшли на "серйозне і узгоджене рішення щодо сирійського Ідліб".

Про це повідомляють російські ЗМІ, зазначаючи, що президент РФ заявив - сторони домовилися про створення демілітаризованої зони вздовж лінії зіткнення між озброєною опозицією в Ідлібі і сирійськими військами, розмір якої складе близько 15-20 км. Зону контролюватимуть турецькі сили і російська військова поліція.


Як писав раніше Знай.ua, кремлівський засідатель Володимир Путін і президент Туреччини Раджеп Ердоган домовилися припинити військові дії.

Щоправда, всього на одній ділянці, але це по ідеї повноцінна демілітаризована зона, і розташується вона в сирійській провінції Ідліб.


Також Знай.ua писав про те, що у всьому світі вже давно поширена практика надання розкішних подарунків на вищому політичному рівні.