Кремлівський засідатель Володимир Путін і президент Туреччини Раджеп Ердоган домовилися припинити військові дії. Щоправда, всього на одній ділянці, але це по ідеї повноцінна демілітаризована зона, і розташується вона в сирійській провінції Ідліб.

"Сторони домовилися створити до 15 жовтня уздовж лінії зіткнення урядової армії Сирії і опозиції демілітаризовану зону глибиною 15–20 км з виводом звідти радикально налаштованих бойовиків", - йдеться в повідомленні російських ЗМІ.

Також повідомляється, що контролем "обеззброєної" зони займуться "турецькі патрульні і російська військова поліція".

Трохи раніше повідомлялося, що сирійський президент дав дозвіл своїм військам на застосування газу, незважаючи на погрози з боку Заходу. Президент Сирії Башар Асад дав добро на використання хімічної зброї в наступальній операції на останню ділянку території, що залишилася, і знаходиться в руках повстанців. Таку інформацію надав The Wall Street Journal джерело в рядах американської військової розвідки.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Найближча людина Асада смертельно хвора

Стало відомо, що дружина Башара Асада смертельно хвора. У жінки рак молочної залози, і вона вже почала проходити перший етап лікування. Як стало відомо, хворобу вдалося виявити на початковій стадії. У мережі з'явилися фотографії президента Сирії, який підтримував дружину під час її терапії.

Нагадаємо, Реджеп Тайіп Ердоган закликав світ покласти кінець епохи домінування американського долара у світовій торгівлі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ситуація в Сирії знову загострюється. Режим Асада разом з союзниками Росією і Іраном готує великий наступ на північно-західний регіон Ідліб.

Також "Знай.uа" писав, що радянський скульптор Зураб Церетелі збирається "створити" пам'ятник президенту Росії Володимиру Путіну.