Російський президент Володимир Путін провів в Сочі переговори зі своїм турецьким колегою президентом Реджепом Тайіпом Ердоганом.

На прес-конференції, яка відбулась після зустрічі, Путін заявив, що вони вийшли на "серйозне і узгоджене рішення щодо сирійського Ідліб".

Про це повідомляють російські ЗМІ, зазначаючи, що президент РФ заявив - сторони домовилися про створення демілітаризованої зони вздовж лінії зіткнення між озброєною опозицією в Ідлібі і сирійськими військами, розмір якої складе близько 15-20 км. Зону контролюватимуть турецькі сили і російська військова поліція.

"Сирійським керівництвом найближчим часом будуть проведені консультації з врегулювання в Ідлібі", - цитують російські видання слова Путіна.
Господар Кремля також заявив про необхідність найближчим часом "забезпечити роботу конституційної комісії по Сирії".

Ердоган же пообіцяв патрулювати цю територію разом з РФ, приклавши "всіх зусиль, щоб ліквідувати радикальні групи в Ідлібі.

Відзначимо, Ідліб - це притулок для цивільних осіб і повстанців, які мігрували з інших районів Сирії, а також потужних джихадистських сил. Раніше в Обсерваторії з прав людини заявили, що в результаті авіаудару РФ по провінції Ідліб загинули 13 мирних жителів, серед них - восьмеро дітей.

Зазначимо, що Ідліб є притулком для цивільних осіб і повстанців, які мігрували з інших районів Сирії. Раніше в Обсерваторії з прав людини заявили, що в результаті авіаудару Росії по провінції Ідліб загинули 13 мирних жителів, серед них - восьмеро дітей.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Президент США Дональд Трамп зробив Кремлю жорстке попередження щодо Сирії.
"Росіяни і іранці зроблять величезну помилку, якщо візьмуть участь в цій потенційної людської трагедії", - зазначив американський лідер.

Однак Росія проігнорувала попередження Трампа і на початку вересня завдала нового удару по Ідліб, заявивши, що він був спрямований нібито на бойовиків терористичного угрупування "Джабхат ан-Нусра". Незабаром після цього Путін з Асадом ще раз вдарили по Сирії, в результаті чого знову загинуло мирне населення.