У всьому світі вже давно поширена практика надання розкішних подарунків на вищому політичному рівні. На цей раз турецький президент та емір Катару не стали винятком.

Так, президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган розповів, що отримав від еміра Катару Таміма бен Хамад Аль Тані реактивний літак Boeing 747-8i вартістю близько півмільярда доларів. Звичайно, це всього лише подарунок. Про це стало відомо завдяки повідомленням видання Bloomberg.

Президенту довелося відповідати критикам від опозиції, які запідозрили, що літак насправді придбали за гроші платників податків, адже спочатку Ердоган заявив, що Туреччина зацікавлена в придбанні літака, коли його виставили на продаж за 500 млн доларів.

Але потім він сказав, що коли правитель Катару дізнався про наміри Анкари, то подарував літак турецькому керівництву.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Політичні, військові та економічні відносини Туреччини з Катаром різко покращилися, оскільки Анкара пішла назустріч цій багатій на газ країні Перської затоки в її конфлікті з регіональним альянсом під керівництвом Саудівської Аравії.

Нагадаємо, що минулого місяця правитель Катару зустрівся з Ердоганом в Анкарі і пообіцяв вкласти 15 млрд доларів в країну, щоб спробувати вивести Туреччину з фінансової кризи.

Витрати турецького лідера вже давно є підставою для критики з боку опозиційних партій, які кажуть, що він витрачає великі суми на такі речі, як новий президентський палац, який у чотири рази перевищує розмір Версаля, і розкішні транспортні засоби. Ердоган відповів на це в стилі свого найкращого друга Путіна, що палац належить уряду, а не йому, і ці витрати не повинні враховуватися, коли мова йде про престиж турецької держави.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кремлівський засідатель Володимир Путін і президент Туреччини Раджеп Ердоган домовилися припинити військові дії. Щоправда, всього на одній ділянці, але це по ідеї повноцінна демілітаризована зона, і розташується вона в сирійській провінції Ідліб.

Варто нагадати, що зупинити будівництво і експлуатацію газопроводу "Турецький потік", при чому – з вигодою для себе, здатні тільки в США: саме американські санкції залишаються останньою надією у протидії планам РФ.

Нагадаємо, Ердоган підсунув Україні "москвича".

Як повідомляв Знай.uа Туреччина стягує техніку: Ердоган розповів, який жах коїться в Сирії.

Знай.uа писав, карликовий Путін насмішив своїми "штанами з секретиком".