Колишній президент уряду Каталонії Карлес Пучдемон заявив про створення нової політичної сили. Про це він заявив у суботу, 27 жовтня.

Перше засідання партії, яка буде називатися "Виклик" відбудеться в річницю референдуму про незалежність. Партія буде прагнути до створення "незалежної держави у формі республіки".

"Рік, який відділяє нас від цієї історичної дати, пройшов не так, як ми хотіли. Але відступати - не варіант", - заявив глава каталонського уряду Кім Торра, який підтримує Пучдемона.

Карлес Пучдемон

На даний момент у в'язниці міста Манрес в ув'язненні перебувають 18 колишніх політиків, які брали участь у підготовці референдуму. Суд над ними призначений на початок 2019 року.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Пучдемон раніше анонсував створення нового руху, який об'єднає всіх прихильників відділення Каталонії від Іспанії і буде прагнути до створення "незалежної держави у формі республіки".

Раніше повідомлялося, що голова уряду Каталонії Кім Торра вимагає від прем'єра-міністра Іспанії Педро Санчеса протягом місяця вирішити питання самовизначення регіону.

За словами Торра, якщо вимога не буде виконано, його партія відкличе свою підтримку Санчеса в національному парламенті.

"Якщо механізм не буде узгоджений до листопада, партії, які виступають за незалежність, більше не будуть гарантувати стабільність Педро Санчеса в іспанському парламенті", - Кім Торра.

Нагадаємо, Каталонія налякала уряд Іспанії. Вони вимагають узгодити механізм самовизначення регіону.

Як повідомляв "Знай. ua", тисячі іспанців б'ють один одного з-за незалежності.

"Знай. ua" писав, що тисячі людей вийшли на антиурядові протести. Такого вже не було досить давно.