У вівторок, 11 вересня, в Барселоні у масових демонстраціях у честь Національного дня Каталонії зібралися близько мільйона каталонців. Про це повідомили в місцевій поліції, передає AFP.

Під гаслом "Давайте зробимо каталонську республіку" вулиці міста заполонили місцеві жителі і активісти в коралових футболках і з неофіційними прапорами каталонських земель.

Сотні тисяч активістів зібралися на мітинг в Національний день Каталонії з вимогою надати незалежність Каталонії від Іспанії, а також звільнити каталонських чиновників, затриманих після невдалої спроби проголосити незалежність регіону в 2017 році.

В поліції Барселони заявили, що в мітингу взяли участь близько мільйона осіб. Стільки ж людей брали участь у минулорічному протесті.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Голова уряду Каталонії Жоакім Торра назвав демонстрацію у вівторок початком нової "масової мобілізації" на підтримку незалежності Каталонії, пише Deutsche Welle.

До річниці референдуму щодо незалежності 1 жовтня в регіоні повинні відбутися нові масові протести. Новий іспанський прем'єр-соціаліст Педро Санчес в питанні ставлення до сепаратистського руху в Каталонії зайняв більш стриману позицію, ніж його попередник-консерватор Маріано Рахой, втім, він також виступає категорично проти ідеї здобуття незалежності Каталонії.

Демонстрація проходить майже через рік після проведення референдуму, який привів до проголошення нереалізованої декларації про незалежність. Каталонські сепаратистські лідери і активісти, що проштовхували референдум, виступаючи проти територіальної цілісності Іспанії, перебувають у тюрмах або втекли з країни.

Нагадаємо, в Угорщині є всі шанси отримати від Європи "подарунок" у вигляді санкцій. За початок процедури Європейський парламет може проголосувати вже у середу, 12 вересня.

Як повідомляв Знай.Uа, родичі важкохворих українців вже 22 день днюють і ночують під стінами Міністерства охорони здоров'я.

Знай.Uа писав, масові протести в Росії: людей затримують в кращих традиціях Путіна.