Голова уряду Каталонії Кім Торра вимагає від прем'єра-міністра Іспанії Педро Санчеса протягом місяця вирішити питаня самовизначення регіону.

Цю інформацію повідомляє видання Reuters.

За словами Торра, якщо вимогу не буде виконано, його партія відкличе свою підтримку Санчеса в національному парламенті.

Кім Торра

"Якщо механізм не буде узгоджено до листопада, партії, які виступають за незалежність, більше не будуть гарантувати стабільність Педро Санчеса в іспанському парламенті" Кім Торра

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Крім того, глава уряду Каталонії зазначив, що бескінечно терпіти не буде.

Педро Санчес

Торра уточнив, що поки результати референдуму 1 жовтня 2017 не набудуть чинності з усіма наслідками, вони не зупиняться.

Зараз Санчесу потрібна підтримка партій, які виступають за незалежність Каталонії, оскільки уряд країни знаходиться в стадії обговорення держбюджету.

Нагадаємо, у Барселоні (Іспанія) відбулися демонстрації прихильників і противників незалежності Каталонії, в ході яких були помічені сутички активістів з правоохоронцями. Таку інформацію повідомляє видання La Vanguardia.

До речі, ті, хто проти незалежності, наприклад, Поліцейський союз, створили марш, щоб віддячити працівників поліції і Цивільної гвардії за їх дії в ході референдуму про незалежність Каталонії 1 жовтня 2017 року.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", в підтримку відділення від Іспанії в Каталонії проходять тисячні акції протесту. Після провалу референдуму про незалежність Каталонії пройшов вже рік, і прихильники сепаратистського руху вийшли на вулицю.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що у Барселоні у масових демонстраціях на честь Національного дня Каталонії зібралися близько мільйона каталонців. Про це повідомили в місцевій поліції.