Прем'єр-міністр Великої Британії Джеймс Кемерон вважає, що Каталонія буде вимушена вставати у чергу країн, які намагаються стати членами ЄС, у разі її відокремлення від Іспанії. Про це він повідомив під час прес-конференції із іспанським прем'єром Маріано Рахоєм.

Нещодавно каталонці провели неформальне опитування про незалежність від Іспанії. Більшість мешканців виявились прихильниками ідеї про незалежність. Однак, каталонські чиновники заявили, що не будуть чинити жодних дій з цього приводу, адже розуміють його недійсність.

"Так само як Великобританія, Іспанія велика країна з великою історією. І як для Великобританії, так і для Іспанії я обмежуся тим, що скажу, що нам краще жити разом. Ми сильніші, більш успішні, і ми повинні бути разом", — сказав Кемерон.

Британець також додав, що ситуації з незалежністю не бувають однаковими. Під час референдуму у Британії шотландці знали, що у разі незалежності вони муситимуть налагоджувати усі дипломатичні відносини самостійно. Однак, більшість мешканців Шотландії проголосували проти незалежності.

Читайте також: ЄС має прийняти 200 тисяч біженців - ООН

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Багато каталонських політиків в останні роки підтримують незалежність від Іспанії. Прихильники незалежності заявляють про історичну і культурну відособленість каталонської нації.