Голова агентства ООН із питань біженців закликає Європейський союз прийняти до 200 тисяч біженців у рамках "програми масового переселення".

Антоніо Ґутерріш заявив, що ЄС має мобілізувати "всю силу" на вирішення кризи, і застеріг, що розділений Євросоюз принесе користь лише контрабандистам і торгівцям людьми, повідомляє Радіо Свобода.

Понад 350 тисяч людей цього року втекли з охоплених війною країн Близького Сходу й Африки і перетнули Середземне море на човнах, дістаючись Європи.

Читайте також: Міграційна криза може розколоти ЄС - голова Європарламенту

В Угорщині другий день триває протистояння між поліцією і щонайменше 200 мігрантами, які відмовляються залишати поїзд, яким вони прямували до кордону з Австрією.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Франція і Німеччина заявляють, що ЄС має вимагати від країн-членів приймати певну мінімальну кількість мігрантів, водночас Вишеградська група, зокрема Чехія, Угорщина, Польща і Словаччина виступають проти ідеї міграційних квот.