Шенгенська угода в даний час виявилася під загрозою і міграційна криза, яка накрила Європу, може поглибити розкол в Євросоюзі.

Про це заявив голова Європарламенту на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном в Брюсселі, передає "ЄвроПравда". "Шенгенська угода під загрозою і це абсолютно ясно. Якщо не вирішити цю проблему, то загроза для вільного пересування буде тільки зростати", - заявив Мартін Шульц.

Читайте також: Мігранти – це лише проблема Німеччини - прем'єр Угорщини

При цьому основною проблемою, за його словами, є не наплив мігрантів, який може перешкодити вільному пересуванню, а відсутність солідарності заради прийняття загальних правил вирішення кризи. "Зараз ми бачимо егоїзм, замість спільного європейського підходу", - сказав він, нагадавши, як 2 місяці тому європейські лідери цілу ніч обговорювали перерозподіл всього 40 тис. мігрантів.

"Будемо чесні, зараз вирішальний момент для ЄС. Якщо ми не дамо відповіді на цей виклик, якщо не буде спільного рішення, поглиблення розколу є ризиком, який не можна виключати", - заявив голова Європарламенту.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Крім цього, президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер має намір запропонувати країнам ЄС розподілити 160 тис. мігрантів, повідомляє Financial Times з посиланням на джерела в Брюсселі. За словами єврочиновників, свою пропозицію Жанк-Клод Юнкер оголосить під час звернення до Європарламенту в Страсбурзі наступного тижня.

Очікується, що більшість мігрантів, яких буде запропоновано розподілити, зараз знаходяться в Італії, Греції та Угорщини.