Для усього світу не є новиною факт фінансування Путіним сепаратистських угруповань на окупованому Донбасі.

Рейтинги Путіна падають
Рейтинги Путіна падають

Але, як то кажуть, питання в ціні.

Днями постійний представник України в ООН Володимир Єльченко заявив, що кожного року Росія витрачає близько 1,3 мільярдів доларів на підтримку бойовиків так званих "Л/ДНР".

бойовики "ЛДНР"
бойовики "ЛДНР"

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Єльченко розповів, що Україна зі свого боку не збирається вести переговори з представниками бойовиків, які "є маріонетками Москви".

"Москва створила і підтримала незаконні збройні формування в Донецьку і Луганську. Їх існування неможливе без прямих фінансових вливань з боку Росії, які становлять 1,3 мільярда американських доларів щороку", – заявив представник.

бойовики
бойовики

Варто нагадати, що раніше міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш заявив, що Україна має юридичні докази російської агресії і в окупованому Криму, і на Донбасі. А управління цими територіями Росія робить з Ростова, в чому беруть участь високопоставлені чиновники з уряду РФ.

Нагадаємо, Україна може тільки реагувати на провокації Кремля на своїх територіях, але повноцінно протистояти російським військам поки що не в силах.

Донбас
Донбас

Принаймні, у цьому впевнений британський військовий експерт Глен Грант. Він зазначив, що на даний час інших варіантів, окрім як вчасної реакції, у нас просто немає. Перемога в очікуванні зміни влади у Росії приречена на провал, хоча б тому, що найближчим часом цього не станеться:

….або Путін продовжить робити те, що робить, або Путін змінить поведінку. У цьому сенсі російська сторона домінує", — наголосив він.

Путін
Путін

На думку Гранта, Росія не просто застосовує важіль військової агресії, вона тисне на Україну з інших боків: на Азовському морі, в економічному плані, правовому, соціальному, використовує політичний шантаж.


Як писав раніше Знай.ua, у вівторок, 30 жовтня, з ініціативи української сторони відбулося засідання Ради Безпеки ООН з метою обговорення ситуації, що склалася на Донбасі.

засідання ООН
засідання ООН

У ході зустрічі вісім держав-членів ООН, які є нинішніми та майбутніми членами Ради Безпеки ООН, оприлюднили спільну заяву. У тексті заяви засуджуються плани проведення на окупованих РФ територіях східної України так званих "виборів".


Також Знай.ua писав про те, що НКРЕКП компенсувала компанії Ріната Ахметова "ДТЕК Донецькобленерго" 713,68 млн грн за постачання електроенергії в окуповані Росією райони на Донбасі.