На Закарпатті українці бояться повторення кримсько-донбаського сценарію через зростаючу підтримку Угорщиною своєї діаспори.

Угорці – найбільша діаспора на Закарпатті. Їх тут 150 тисяч. В Берегівському, Мукачівському, Виноградівському та Ужгородському районах етнічні угорці проживають в найбільшій кількості.

Про це пишуть місцеві ЗМІ.

Українці й угорці в регіоні поки живуть мирно, але час від часу спалахують невеликі конфлікти серед місцевого населення.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Житель Рахова, Микола, розповідає, як йому довелося отоварюватися не в тому магазині, в який прийшов спочатку. Справа в тому, що продавщиця в магазині принципово говорила з чоловіком угорською, якої він не знав.

Микола зазначив, що зі своїми колегами-угорцями нормально спілкується і навіть разом святкують два Різдва. Але чоловік упевнений – виключити міжнаціональний конфлікт в регіоні не можна.

Місцеві вважають, що закарпатський сепаратизм комусь вигідний.

Педагог однієї з українських шкіл в Берегово хоч і вважає, що східний і південний сценарії України тут малоймовірні. Але визнає, що і чехи і румуни вкрай радикально налаштовані проти України.

А ось Іштван Добои, власник магазину, невтішно відзивається про українську владу, стверджуючи, що все нове з'явилося в регіоні завдяки Угорщині.

Ситуація доходить до абсурду, коли виявляється, що деякі мадяри, проживши все життя в Україні не знають ні української, ні російської.

Українка з Берегово зізнається, що їздить на заробітки в Угорщину, де за один робочий день отримує 500 грн. У той час як в Україні її пенсія становить 1500 грн, на які треба якось прожити місяць.

Українці ж впевнені, що навіть незважаючи на провокації, баланс сил у регіоні на боці України.

Нагадаємо, раніше українцям пояснили, як Путін перетворює Закарпаття в новий Донбас.

Як повідомляв портал "Знай.uа"примирення з Угорщиною і несподівана зима в Україні.

Також Знай.uа" писав, що Угорщина запропонувала Україні подружитися: Київ обіцяв подумати.