Кабінет міністрів вирішив підвищити кілька податків для українців.

Зокрема, уряд пропонує депутатам знизити поріг безподаткових пересилок для фізосіб з 150 євро до 100 євро, а також підвищити акцизний податок на тютюнові вироби на 9% і посилити заходи контролю за обігом палива і спирту. Відповідний законопроект зі змінами до Податкового кодексу зареєстровано у Верховній Раді.

Про це пишуть місцеві ЗМІ.

Крім цього пропонується визнати податковими агентами операторів поштового зв'язку, експрес-перевізників, які будуть здійснювати нарахування податкових зобов'язань з податку на додану вартість (ПДВ) у разі ввезення на митну територію України товарів у міжнародних поштових та експрес-відправленнях, у несупроводжуваному багажі.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"При цьому ввезення на митну територію України товарів, сумарна фактурна вартість яких перевищує еквівалент 100 євро, буде обкладатися ПДВ за встановленою Податковим кодексом ставці" , – вказується у пояснювальній записці.

Також законопроект передбачає підвищення з 1 січня 2019-го ставок екологічного податку з 0,41 грн/тонна до 10 грн/тонна, а також поетапне підвищення ставки до рівня 30 грн/тонна в 2023 році, тобто щорічне підвищення ставки на 5 грн/тонна.

Законопроект також передбачає підвищення ставок рентної плати за користування надрами для видобування нафти та конденсату на 2 п. п., залізної руди – на 0,8 в.п., а також ставки ренти за спецвикористання лісових ресурсів – на 50%.

Кабмін хоче посилити контроль над оборотом палива: відображати в системі електронного адміністрування реалізації палива (СЭАРТ) фактичний рух палива за місцями зберігання, тоді як в даний час облік ведеться за суб'єктам господарювання.

Якщо депутати підтримають законопроект, то буде введено ліцензування всіх суб'єктів господарювання, які виробляють, зберігають або продають паливо.

Нагадаємо, нові податки в Україні і кредити без вашого відома.

Як повідомляв портал "Знай.uа" заплатять всі: депутати назвали суми податків на авто.

Також Знай.uа" писав, що в Україні ввели скандальний закон.