Президент Білорусі Олександр Лукашенко нещодавно заявив, що його держава готова взяти на себе відповідальність за забезпечення миру в східних регіонах України та контроль над російсько-українським кордоном". Тим не менш, щоб говорити про прийнятність цього сценарію для України, необхідно точно знати і розуміти ситуацію в Білорусі.

Також Лукашенко заявив, що Білорусь готова "супроводжувати проведення виборів на Донбасі, виходячи з розуміння того, що ці регіони є невід'ємною частиною України".

Олександр Лукашенко
Олександр Лукашенко

Білорусь є членом союзної держави з Російською Федерацією. Але на ділі виходить, що Росія над нею домінує у всіх областях, в тому числі в принципово важливій для нас сфері – військовій. Про це пише військовий і політичний експерт Ігор Романенко в своєму матеріалі на порталі "Главред".

Олександр Лукашенко
Олександр Лукашенко

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще

Так, наприклад, в минулому році під виглядом розгортання спільної системи ППО Росія завела в Білорусь всі необхідні війська. (Нагадаю, що Росія протягом усіх років незалежності України пропонувала Києву укласти відповідні договори про спільну систему ППО, але нам, в принципі, вистачало бази Чорноморського флоту в Севастополі.) Це дуже показовий момент, оскільки, враховуючи вплив Москви на Мінськ, відносини Росії і Білорусі, а також прецеденти Грузії і України, можна припускати, що росіяни, якщо їм знадобиться, без страху і сумніву використовують своє становище і застосують зброю, розміщену в Білорусі, особливо не питаючи на те дозволу.

Варто нагадати, що білоруська авіакомпанія "Бєлавіа" виставила на аукціон літак ТУ-154M, на якому раніше літав президент Олександр Лукашенко, а потім – члени білоруського уряду. Інформація про торги з'явилася в газеті "Звязда".

На продаж виставлено літак 1995 року випуску з бортовим номером EW-85815. Початкова ціна лота - близько 4,3 мільйона рублів (4 292 900 рублів). Тому, хто захоче купити літак, потрібно заплатити 10% завдатку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що білоруська влада вирішила змінити положення в Цивільному кодексі. Відомо, що нововведення передбачають заборону на фотографування і відеозйомку громадян країни без їх особистої згоди.

Нагадаємо, ядерний гумор Трампа змусив світ здригнутися.

Як повідомляв Знай.uа тітоньки вже червоніють: ось, як виглядає 14-річний син Лукашенка.

Знай.uа писав, у Путіна взялися за план Лукашенка щодо Донбасу, на кордоні несподівано заметушилися.