Президент Білорусії Олександр Лукашенко розповів про свої стосунки з російським президентом Володимиром Путіним.

За його словами, у двох президентів блискучі стосунки і їм не потрібні посередники для вирішення проблем, якщо такі виникнуть. Так, сьогодні, 28 березня, на зустрічі з послом Вірменії в Білорусії Арменом Хачатряном Олександр Лукашенко сказав:

"Сьогодні вже про Росію говорять, що посередники там потрібні між Путіним і Лукашенком. Так заспокойтеся - у нас з Володимиром Володимировичем Путіним блискучі відносини. Блискучі. І підберемо час, зустрінемося".

При цьому Лукашенко зазначив, що вони з російським президентом "рідні брати, яким нема чого ділити".

"Я йому якось публічно сказав, може бути, ще буде час, коли доведеться спиною до спини стати і відстрілюватися, ну, як військові люди говорять", - додав білоруський президент.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

У той же час Лукашенко зазначив, що "ненавидить посередників".

"Тому що вони навколо Білорусі, скільки я президентом, стільки і ходять - то миротворці, то посередники, то з Євросоюзом, то ще з кимось. Так ми без посередників розберемося з Євросоюзом, з іншими державами і так далі", - резюмував Лукашенко.

Однак, Лукашенко завжди відрізнявся тим, що його схвальні промови на адресу Росії йшли паралельно з досить критичними по відношенню до Росії висловлюваннями.

Не так давно, в середині березня Лукашенко заявив, що Білорусі необхідно забезпечити власну енергетичну незалежність.

"Щоб ми на колінах не повзали навіть перед нашими братами, благаючи їх і випрошуючи тонну нафти або кубометр газу", - сказав президент Білорусі на зустрічі з працівниками підприємств в Могильові.

Лукашенко тут явно натякав на енергетичний конфлікт з Москвою, що триває з кінця минулого року і викликаний величезною заборгованістю Білорусі за поставлену російське блакитне паливо.

Тоді ж на зустрічі з главою Міністерства закордонних справ Бельгії Рейндерс Дідьє Лукашенко заявив про те, що є прихильником Євросоюзу.

"Це не моя особиста позиція, ця позиція виходить з міжнародних державних інтересів. Чим більше опор, тим стійкіше система. Тому я прихильник Європейського союзу", - сказав президент Білорусії.

Як повідомляв сайт Знай.ua, Путін готується "приєднати" Білорусь