Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що уряд держави не бачить сенсу в розміщенні на своїй території іноземних військових баз, у тому числі російських.

При цьому інформацію про можливості створення військово-повітряної бази РФ в Білорусі Лукашенко назвав "непотрібним піаром". В цей же час волонтери спільноти InformNapalm виявили формування нової військової частини ЗС Росії біля кордонів України і Білорусі.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко зробив гучну заяву про іноземні бази в Мінську під час зустрічі з представниками аналітичних центрів США.

"На сьогоднішній день я навіть не бачу якоїсь потреби в залученні іншої держави на територію Білорусі, у тому числі Росії, для виконання наших функцій. Ось чому ми категорично проти розміщення, тим більш бази військово-повітряних сил", - заявив Лукашенко.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

Також президент зазначив, що час підльоту будь-якого літака з території Росії становить близько 3-5 хвилин, тому немає сенсу створювати в Білорусі базу, підставляючи її під удар "можливого агресора".

Лукашенко досить різко відреагував на інформацію про військовій базі Росії на території Білорусі.

"Це просто якийсь піар непотрібний. З практичної точки зору в цьому немає ніякої необхідності. Але ми не хочемо ініціювати жодних кроків, щоб ви подумали, що білоруси якісь ненормальні: говорять одне, роблять інше і готуються до війни. Ми не хочемо цього", - заявив президент.

Нагадаємо, військовий експерт пояснив, чому Лукашенко - це Путін. Експерт пояснив, як Росія впливає на Білорусь і Лукашенко, який так хоче допомогти Україні.

Як повідомляв Знай. ua, Лукашенко виставив на продаж свою гігантську принадність. Торги пройдуть до кінця цього року.

Знай. ua писав, що тітоньки вже червоніють: ось, як виглядає 14-річний син Лукашенка. "На перший погляд він здався дуже серйозним і неприступним молодою людиною".