Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що може взяти на себе відповідальність за забезпечення миру на сході України.

Про це повідомляють ЗМІ.

Зокрема, білоруський лідер відзначив, що мінський процес не дає позитивного результату вже кілька років. Більше того сам Лукашенко розповів, що війна на Донбасі й досі незавершена адже перемовини не дають жодного позитивного результату через те, що постійно "йдуть поставки протизенітної, ракетної та летальної зброї".

"За нашими даними, завозять сучасну зброю, яка здатна вести протиелектронну боротьбу не тільки на землі, але і в космосі, нейтралізують всякі супутники і інші засоби. Залишилося тільки ядерну зброю туди завести і війна забезпечена", - заявив він.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також Лукашенко розповів, що за весь час ведення бойових дій більше 160 тисяч українців переїхали на територію Білорусі.

"Я ось іноді дивлюся, як ви, європейці, сперечаєтеся, де розмістити тисячу-другу біженців з регіону, який ви розворушили. А тут 160 тисяч!", - дорікнув він.

Президент Білорусі також відзначив, що всі сторони конфлікту повинні дійти спільного рішення про розміщення на території України миротворчих сил ООН.

"Білорусь невелика держава. І ми хочемо внести свою лепту у вирішення тих чи інших конфліктів. Що ми, в принципі, вже робимо. Але ми хочемо відчувати нашу велику затребуваність з боку великих світових гравців ", - сказав Лукашенко.

Він також додав, що його країна не стане посередником між Україною та Росією при вирішенні військового конфлікту.

"У нас з Україною, як і з росіянами, все переплетено. Навіть мої прапредки народилися в Україні. Практично конфлікт на нашій землі, навіть не біля нашого порогу. Тому ми так стурбовані цією ситуацією ", - сказав Лукашенко.

Разом з тим він відразу ж додав, що білоруські військові можуть взяти на себе відповідальність із забезпечення миру на території Донбасу.

"Ми можемо взяти на себе відповідальність за забезпечення миру на сході України і контроль на російсько-українським кордоном. А також супроводжувати проведення виборів на Донбасі, виходячи з розуміння того, що ці регіони є невід'ємною частиною України", - заявив президент Білорусі.

Він додав, що це обдумане рішення і не варто його відразу відкидати.

Він звернувся до представника України, зазначивши, що той свердлить його поглядом і додав, що не планує "випендрюватися", а виходить з "великої поваги" до українців.

Нагадаємо, у Білорусі вирішили, що Порошенко замість Путіна.

Як повідомляв "Знай.ua", українські захисники під дощем з бомб героїчно відстояли Донбас, без жертв не обійшлося.

Також "Знай.ua писав, що Лукашенко не може розірватися між Росією та Україною.

Лукашенко: Білорусь готова допомогти закінчити війну на Донбасі