Президент Білорусі Олександр Лукашенко жорстко висловився про законопроект, який направлений на протидію домашньому насильству. Глава держави вважає, що "все це дурниці, взяті з Заходу".

"Ви можете не переживати, і народ нехай не хвилюється — ми будемо виходити виключно з власних інтересів, наших білоруських, слов'янських традицій і нашого життєвого досвіду. Десь хтось бовкнув — про протидію насильству в сім'ї. Це зараз модне формулювання на Заході. У них скоро сімей не буде: мужик на мужиці одружується або виходить заміж. Дітей народжувати нікому. А ми у них запозичуємо якісь норми поведінки в сім'ї", - повідомив Лукашенко.

При цьому і сам президент зізнався у побитті своїх дітей, хоч і уточнив, що не прихильник покарання дітей. Однак часом глава держави не бачить іншого виходу.

"Треба виходити з тієї ситуації, яка у нас складається. Хороший ремінь іноді теж корисний для дитини. Не для всіх, звичайно. Віктор, як старший, часто отримував від мене", - розповідає Лукашенко.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Законопроект розроблявся Міністерством внутрішніх справ, проте Олександр Лукашенко переконаний, що подібними документами повинні займатися інші структури, передусім представники місцевих органів влади, уряд, громадські організації. В той же час думка правоохоронних органів також слід враховувати.

Законопроект про протидію домашньому насильству бурхливо обговорюють останнім часом в Білорусі. Там присутні нові норми і правила, які у багатьох викликали обурення.

Наприклад, згідно із законопроектом ситуація, коли дитині не дають кишенькових грошей або змушують прибирати в кімнаті, може вважатися насильством.

Нагадаємо, Лукашенко вліз на Донбас: розкрито скандальна правда. Скандальна правда спливла в ході журналістського розслідування.

Як повідомляв "Знай. ua", Лукашенко заборонив пити ночами горілку з чайника. Президент Білорусі заборонив забороняти алкоголь.

"Знай. ua" писав, що Лукашенко попередив російських "братів" на випадок агресії. Лукашенко дав зрозуміти, що не потерпить у своїй країні аналога війни на Донбасі.