Державний секретар США Майк Помпео і міністр закордонних справ України Павло Клімкін почали двосторонню зустріч високого рівня в рамках співголовування на засіданні Комісії стратегічного партнерства Україна-США.

Переговори тривають у Державному департаменті США у Вашингтоні.

Комісія стратегічного партнерства Україна-США на переговорах зосереджується на трьох ключових напрямах: верховенство права і гуманітарні питання; безпека та протидія агресії; економіка та енергетика.

Планується, що комісія стане основним механізмом практичної взаємодії України та США, який доповнить робота також інших двосторонніх структур. В тому числі це стосується і Ради з питань торгівлі та інвестицій, Енергетичного діалогу, який нещодавно оголосив у Києві Президент України і міністр енергетики США.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Раніше повідомлялося, що основною метою візиту буде присутність на інагураційному засіданні нового формату Комісії стратегічного партнерства Україна-США. Захід пройде під спільним головуванням глав зовнішньополітичних відомств обох країн.

У МЗС зазначили, що в рамках візиту Клімкіна в Вашингтон заплановані переговори з держсекретарем США Майк Помпео, а також переговори з провідними американськими законодавцями і спілкування з представниками американського експертного співтовариства.

Нагадаємо, Клімкін зустрінеться з Помпео. Стали відомі плани візиту глави МЗС України в США.

Як повідомляв Знай. ua, ядерні пташки Путіна влаштували НАТО жахливу провокацію, але забули про іржу. Путінські льотчики влаштували нову провокацію в Норвезькому морі.

Знай. ua писав, що у Клімкіна жорстко покарали угорського посла. Угорському дипломату була підкреслена необхідність припинення дій.