Резолюція щодо мілітаризації Азовського та Чорного морів буде готова для розгляду вже в грудні 2018 року. З'явилася інформація, що проект резолюції включає в себе питання про мілітаризацію Російською Федерацією Чорноморського регіону і, зокрема, Азовського моря.

Про це стало відомо завдяки заяві спікера українського МЗС Катерини Зеленко.

Саміт ООН
Саміт ООН

Відомо також, що резолюцію підготують до початку наступної Генасамблеї ООН. За словами дипломата, резолюцію розглянуть під час 73 сесії Генеральної асамблеї ООН, яка відбудеться у грудні. Про це пишуть українські ЗМІ.

Варто нагадати, що в п'ятницю, 23 листопада, російський президент Володимир Путін незаконно відвідав окупований РФ Крим разом з представниками керівництва Росії. Цю інформацію повідомив прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков. Щодо незаконного відвідування півострова висловився український президент Петро Порошенко. Він назвав візит лідера Росії брутальним порушенням міжнародного права і звернувся в Міністерство закордонних справ України.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

"Від таких візитів Крим російським не стане", - зазначив Петро Порошенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія продовжує писати безглузді аргументи для того беззаконня, що вона творить в Азовському морі. Неправомірно затримуючи і перевіряючи українські судна, держава-агресор заявляє абсолютно абсурдні речі. Чергову порцію неадеквату видала представник МЗС РФ Марія Захарова у відповідь на претензії глави дипломатії ЄС Федерики Могерині.

Нагадаємо, опубліковано списки тих, хто не хоче бачити Україну в НАТО.

Як повідомляв Знай.uа Лавров захлинувся "незалежним" Азовським морем.

Знай.uа писав, МЗС України ткнули Росію носом у незнання законів по Азовському морю, хто б сумнівався.