У понеділок, 26 листопада, стало відомо, що колишній виконуючий обов'язки голови Державної фіскальної служби Мирослав Продан, якого підозрюють у незаконному збагаченні, знову в Україні. Перед цим він проходив курс лікування в Німеччині.

Про це повідомив сам Продан на своїй сторінці в соціальній мережі у Facebook.

"Курс лікування виявився складним. Три хірургічних втручання під наркозом. Лікування продовжується, але тепер не обов'язково перебувати в медичному закладі", - написав чиновник.

Мирослав Продан

Також він стверджує, що "листування Продана з довіреною особою", яке нещодавно з'явилося у всіх мас-медіа, фейк. На його думку, справу проти нього замовили люди, яким він завадив заробляти на корупції. При цьому Продан уточнив, що погрози помсти були ще рік тому. Зараз чиновник повернувся, щоб довести свою правоту.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Кому і навіщо фабрикувати докази, ганьбити моє ім'я і створити мені проблеми? Замовників я називав ще рік тому, коли ГФС заблокувала найпотужнішу контрабандну схему, яка діяла на той час. Замовники – це потужні контрабандні клани, зрощені з чиновниками, правоохоронцями, політиками", - заявив Продан.

Щойно повернувся до Києва. Курс лікування видався складним. Три хірургічні втручання під наркозом. Щиро дякую лікарям...

Geplaatst door Мирослав Продан op Zondag 25 november 2018

16 листопада у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі розповіли, що днем раніше екс-глава ГФС Мирослав Продан не прийшов за викликом на допит. Через це 15 листопада в САП написали повідомлення про підозру у скоєнні злочину за частиною третьою статті 368-2 Кримінального Кодексу (незаконне збагачення службовою особою, яка несе відповідальність).

Варто відзначити, що за це йому загрожує від п'яти до десяти років ув'язнення із забороною працювати на певних посадах або займатися певною діяльністю до трьох років, а також конфіскація майна.

Нагадаємо, що у мережі з'явилося фото листування довіреної особи і кума Продана – Максима Павицького з адвокатом Віталієм Умним, який вклав вкрадені гроші з ГФС у турецьку нерухомість.

Як повідомляв портал Знай.uа, Продан заявив, що "в цей же день" готовий прийти в Спеціальну антикорупційну прокуратуру (САП).

Також портал Знай.uа писав, що після запрошення на допит в Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру Продан раптово "захворів" і зник.