Представники НАТО заявили, що Альянс не збирається відправляти додаткові кораблі в Чорне море для підтримки України.

Прес-секретар НАТО Оана Лунгеску заявила, що в Чорному морі й так багато кораблів організацції, пише AP.

Нещодавно президент України Петро Порошенко закликав НАТО перемістити свої кораблі в Азовське море, аби допомогти Україні у разі загострення російсько-українського конфлікту. Однак представник Альянсу зазначила, що вони постійно проводять патрулювання та навчання в районі Чорного моря й збільшувати кількість кораблів не збираються.

Оана Лунгеску також зауважила, що НАТО збільшило кількість днів перебування в Чорному морі з 80 до 120 за цей рік. Літаки Альянсу проводять постійні розвідувальні польоти в регіоні.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Позицію НАТО підтримала також ООН. Генеральний секретар організації Антоніу Гутерріш закликав РФ поважати територіальну цілісність Україні й врегулювати конфлікт мирним шляхом. НАТО та ООН тісно співпрацюють для врегулювання криз і зміцнення міжнародної безпеки, адже у 2008 році вони підписали декларацію миру й співробітництва.

Росія я ж в свою чергу попередила, що посилить напруженість. Російські прикордонні військові кораблі вторглися до українських суден і розпочали по них вогонь у неділю, коли ті намагалися пройти через Керченську протоку до Азовського моря. Росія наполягає на тому, що судна порушували її кордони, тоді як Україна заявляє, що вона дотримується міжнародних морських правил, і що кораблі знаходяться у міжнародних водах.

Нагадаємо, що бойовий флот НАТО увійшов у Чорне море і рухається до України: що відбувається.

Раніше “Знай.ua” писав, що Путін готує новий удар для України. У Кремля "підгорає" з-за Азовського моря.

Знай.ua” писав, що Росія наростила угруповання кораблів і катерів на Азові до 120 одиниць, проте, за даними ВМС, лише 24 кораблі здатні нести озброєння.