У понеділок, 3 грудня, з'ясувалося, що міністр інфраструктури України Володимир Омелян не має права носити військову форму навіть під час воєнного стану. Про це офіційно повідомили в Міністерстві оборони у відповідь на запит агентства "Українські новини".

"Правила носіння військової форми одягу і зразки знаків розрізнення розробляються та затверджуються відповідними центральними органами виконавчої влади, які мають у своєму підпорядкуванні військові формування, Службою безпеки України, Управлінням державної охорони, Службою зовнішньої розвідки України, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України", - зазначили в Міноборони.

Також у відомстві нагадали, що носіння військової форми людьми, які не мають на це права, забороняється, а також тягне за собою відповідальність згідно із законом.

Як відомо, право на носіння військової форми одягу мають військовослужбовці, військовозобов'язані під час проходження зборів резервісти, курсанти, ліцеїсти, а також особи, звільнені з військової служби в запас або у відставку з наданням права носіння військової форми одягу.

Популярні новини зараз
"Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Раніше повідомлялося, що у вівторок, 27 листопада, скандальний міністр інфраструктури неабияк здивував українців своїм виглядом на офіційному заході. Так, міністр інфраструктури дав брифінг у військовій формі. Відзначимо, що в Мережі неоднозначно сприйняли його нову форму одягу.

Нагадаємо, що у зв'язку з введенням в деяких областях України військового положення охорона об'єктів інфраструктури буде значно посилена. Відомо, що такими об'єктами є: вокзали, залізничні станції, морські порти та аеропорти.

Як повідомляв портал Знай.иа, Володимира Омеляна заблокували у соціальній мережі Facebook на сім днів. Останній пост в Facebook Омелян опублікував за 11 годин до блокування. У його хроніці з'явився запис англійською "Росія атакує Україну".

Також портал Знай.иа писав, що Володимир Омелян вирішив похвалитися своїми успіхами, але спостережливі українці відразу ж викрили його брехню.