Президент України Петро Порошенко повідомив, що в понеділок, 10 грудня, підпише закон про припинення дії Великого договору з Російською Федерацією.

Про це Петро Порошенко заявив під час виступу з нагоди 150-річчя утворення товариства "Просвіта" у Львові.

"Є певний символізм у припиненні нарешті дії договору про так звану "Дружбу" з Росією. Відповідний закон я вніс у Верховну Раду. У понеділок мною буде підписано. Це історична подія", - підкреслив президент.

Спочатку Договір про дружбу з Російською Федерацією підписали 31 травня 1997 року президент України Леонід Кучма і президент РФ Борис Єльцин. Дія договору автоматично продовжується, якщо одна з сторін не повідомить іншу письмово про бажання припинити його дію.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Договір закріплював принципи стратегічного партнерства у двосторонніх відносинах країн, держави також офіційно визнавали кордони один одного.

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада прийняла припинення дії Договору про дружбу і співпрацю між Україною і Росією.

Він втратить чинність з 1 квітня 2019 року. За цей законопроект проголосували 277 депутатів. Рішення парламенту безпосередньо не пов'язана з введенням військового стану в Україні. Ще у вересні МЗС України повідомила Росію про бажання не продовжувати дію цього документа.

Нагадаємо,Верховна Рада скасувала договір про дружбу з Росією. Росія не дотримувалася головних умов документа.

Як повідомляв Знай. ua, у Путіна істеричать з-за нових правил гри на українському кордоні. Фейки стосуються заборони в'їзду росіян в Україну.

Знай. ua писав, що Україна буде керувати ГУАМ. Організація створена в 1997 для протистояння впливу Росії.