Керівник Служби з питань інформаційної безпеки Апарату Ради національної безпеки і оборони України Валентин Петров зробив гучну, і разом з тим досить правдоподібне заяву про Росії. Так, Путін планує захопити не тільки Україну, а і піти в більш широкий наступ. І захоплення України агресор планує зробити лише підготовчим етапом. Така заява прозвучала на презентації спільного проекту "Українського тижня" The Economist "Світ у 2019", що відбулася в магазині "Е", де був присутній Петров, передає прес-служба РНБО.

Чиновник проаналізував, як швидко зростає збройна агресія проти ворога нашої країни, і зробив висновок, що Україна – не кінцева мета, а лише елемент підготовки до більш глобальної військової кампанії.

"Якщо подивитися на сучасні російські військові ініціативи, можна сказати, що це не тільки підготовка до війни з Україною, це один з елементів більш широкого стратегічного розгортання російської наступальної машини. Вона йде від Північного моря до Сирії. Фактично можна говорити про підготовку до світової війни ", - сказав Петров.

Крім того, керівник Служби з питань інформаційної безпеки Апарату РНБО України висловив тривожне припущення: конфлікт може розвернутися вже в найближчі роки.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Зараз всі плани переозброєння великих держав, зокрема, РФ, заплановані на 2023-2025 роки. Світ може бути готовим до глобального конфлікту буквально за 6 років, але він може початися і раніше", - пояснив Петров.

У гіпотетичній третьої світової війни "Росія, посилена ресурсами України - це буде зовсім інша Росія", зазначив він, підкресливши, що це поступово усвідомлюємо не тільки ми, але і західні еліти, які розуміють, що Україну треба підтримувати. Тим не менш, додав Петров, РНБО готовий до такого розвитку подій і знає, як діяти, тому Україна, незважаючи на домагання Путіна, залишиться в безпеці.

Нагадаємо, Путін "обнадіяв" росіян – "Вам ніхто не допоможе".

Нагадаємо, Президенту Росії Володимиру Володимировичу Путіну пора на заслужений спокій.

Його політика давно вичерпала себе, агресивна зовнішньополітична поведінка компрометує всю Росію в очах всього світу, і більш того – Путіна на троні вже не хочуть навіть самі росіяни.

Раніше Знай.uа писав про те, що для розгону мітингів Росгвардия планує спустити 200 млн рублів бюджету на закупівлю броньованих автомобілів "Урал".