Проти схвалення Генеральною асамблеєю ООН резолюції, яка закликає Росію вивести її війська з території анексованого Криму та засуджує зростаючу російську військову присутність в Чорному і Азовському морях голосували 19 держав. Серед них - Росія, Білорусь, Вірменія, Сербія.

За даними Постійного представництва України при ООН, ініційований нашою державою документ підтримали 66 країн, 19 були проти, утрималися 72.

Зокрема, проти голосували Вірменія, Білорусь, Болівія, Бурунді, Камбоджа, Куба, КНДР, Іран, Лаос, М'янма, Нікарагуа, Російська Федерація, Сербія, Південний Судан, Судан, Сирія, Узбекистан, Венесуела і Зімбабве.

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Генасамблея ООН схвалила резолюцію 17 грудня. Документ, серед іншого, підкреслює, що присутність російських військ в Криму суперечить національному суверенітету і територіальній цілісності України та підриває безпеку і стабільність інших держав Європи.

У ньому підкреслюється, що присутність російських військ в Криму суперечить національному суверенітету і територіальній цілісності України та загрожує безпеці інших держав Європи.

Резолюція висловлює стурбованість щодо мілітаризації Криму РФ та її агресією в частинах Чорного моря та в Азовському морі і засуджує застосування сили проти українських суден. ООН закликає РФ негайно звільнити захоплені нею українські кораблі та членів їх екіпажу.

Крім того резолюція засуджує будівництво та відкриття РФ мосту через Керченську протоку і її дії проти комерційних кораблів і обмеження судноплавства там.

Документ закликає Росію вивести свої збройні сили з Криму та припинити окупацію території України. За резолюцію проголосували 66 країн, проти - 19.

Дивіться: Генасамблея ООН ухвалила "кримську" резолюцію

Нагадаємо, митрополит Епіфаній розповів про повернення Донбасу та Криму.Як повідомляв "Знай.ua", Генасамблея ООН нещодавно ухвалила резолюцію, котра засуджує нарощування агресії Росії в Криму і територіальних водах Азовського і Чорних морів. Також "Знай.ua" писав, Порошенко відреагував на рішення ООН стосовно України.