Телефонна розмова президента США Дональда Трампа і президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана, в якій обговорювалося виведення американських військ з Сирії, закінчилася справжньою катастрофою.

Цю інформацію повідомляє газета The Washington Post.

Відомо, що розмова відбулася 14 грудня. Ердоган намагався зрозуміти, чому США для боротьби з ІГ продовжують постачати зброю сирійським курдам і підтримувати їх.

Згідно з даними видання, ця телефонна розмова став причиною "катастрофічних подій навіть за мірками Вашингтона часів правління Трампа". Саме її наслідком стала відставка Меттіса.

Популярні новини зараз
Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Крім того, за словами американського президента, він давав главі Пентагону й "іншим хлопцям" кілька місяців, щоб ті надали йому рішення по Сирії, однак "ніхто йому нічого не надав".

Рішення вивести війська з Сирії викликало неоднозначну реакцію. Для більшості конгресменів воно стало справжньою "катастрофою" і "капітуляцією перед двома державами на сирійській землі − Росією і Іраном".

Відомо, Меттіс та інші радники намагалися переконати Трампа прийняти рішення про виведення військ США, однак Трамп заявив, що перебування там коштує "цілий статок", і ставив питання, навіщо це потрібно і що від цього отримують США.

Нагадаємо, що міністр оборони США Джеймс Меттіс зробив "правильну і благородну річ", подавши у відставку.

20 грудня Меттіс несподівано повідомив, що піде у відставку в кінці лютого наступного року через розбіжності з Дональдом Трампом у плані зовнішньополітичних рішень.

Сандерс запевнила, що Трамп і Меттіс "продовжують мати хороші відносини", навіть якщо вони і не згодні в деяких питаннях.

Як повідомляв портал "Знай.uа", міністр оборони США Джеймс Меттіс різко розкритикував президента Росії Володимира Путіна, назвавши останнього "туповатим".

Також "Знай.uа" писав, що міністр оборони США Джеймс Меттіс йде у відставку. Про це заявляє президент Сполучених Штатів Дональд Трамп.