У суботу, 22 грудня, президент Петро Порошенко підписав закон №9084 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України".

Інформацію про те, що документ повернули з підписам гаранта, опублікували на сайті Верховної Ради.

Ініціатором законопроекту був прем'єр-міністр Володимир Гройсман. Проектом регулюються питання стосовно підготовки закону про державний бюджет на 2019 рік і нормування прийнятих змін до законодавства.

У документі йдеться, що Міністерство фінасів позбалять невластивих повноважень щодо затвердження істотних умов договору енергосервісу (щодо об'єктів державної власності).

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Згідно закону врегульовується питання зарахування з 1 січня 2019 року 5% рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин загальнодержавного значення (крім рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу і газового конденсату) до бюджетів місцевого самоврядування за місцем видобутку відповідних корисних копалин.

Що стосується медичного обслуговування, то перелік захищених видатків бюджету доповнюється витратами на програму держгарантій.

Крім того, документ регулює особливості формування і використання місцевих бюджетів у Донецькій і Луганській областях на період проведення операції Об'єднаних сил.

Нагадаємо, Порошенко з дружиною привітали Луценка з Днем народження.

Як повідомляв "Знай.uа", перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова відповіла на питання про можливий продаж АТ КБ "ПриватБанк".

Також "Знай.uа" писав, Ярош открыл полювання на московських попів.