У понеділок, 24 грудня, стало відомо, що Юрій Дерев'янко вийшов з політичного партнерства з Міхеїлом Саакашвілі.Таке рішення було прийнято під час Форуму команди Дерев'янко, який відбувся в Києві, за участю 450 представників з 100 міст України, повідомляє прес-служба політика.

"19 обласних команд "Руху нових сил" Міхеїла Саакашвілі і 90% депутатів місцевих рад прийняли рішення про вихід з партії "Рух нових сил Михайла Саакашвілі". Далі політична команда продовжить політичну діяльність партії "Воля", - підкреслюється в повідомленні.

За словами Дерев'янко, ключовою причиною його виходу з партнерства з Саакашвілі стала розбіжність у пріоритетах.

"За цей рік я доклав багато зусиль, щоб наша команда ставала справжньою могутньою політичною силою, яка здатна вести за собою українське суспільство і формувати новий порядок денний країни. Але це неможливо за такої позиції партнерів. Люди з моєї команди неодноразово вимагали від мене жорстких дій у цій ситуації. Але, на жаль, за результатами всіх наших останніх зустрічей остаточно стало зрозуміло, що для Михеїла Саакашвілі пріоритетом є Грузія (і це можна зрозуміти, це природно), а для мене пріоритетом завжди була і є - Україна", - заявив Дерев'янко.

Юрій Дерев'янко

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Також політик додав, що "Воля" об'єдналася з партією РНС у 2017 році на ідейних засадах у загальному баченні розвитку країни.

"І це не було помилкою. За 1,5 роки ми знайшли десятки тисяч однодумців, з якими спільно пройшли через випробування, переслідування і репресії. Ми стали сильнішими і досвідченішими", - сказав він.

Дерев'янко запевнив, що знає, як далі продовжувати політичну діяльність команди.

"Я знаю, як нашій команді самостійно втілити все, що ми задумали і отримати перемогу. І для цього ми маємо все: ідею, команду, готовність боротися і перемагати!", - зазначив він.

Міхеїл Саакашвілі

При цьому він підкреслив, що партія має гідно пройти президентську кампанію, перший і другий тур, а також захистити голоси і "не дати Порошенку і його клану залишитися на Банковій".

Нагадаємо, що у Тбілісі знайшли мертвим екс-міністра культури Грузії і члена політичної ради партії Єдиний національний рух, яку очолює Міхеїл Саакашвілі, Ніколоза Руруа.

Як повідомляв портал Знай.uа, колега колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі Грігол Вашадзе отримав 40,48% голосів на виборах.

Також портал Знай.uа писав, що у Грузії, за результатами підрахунку 100% голосів, новим президентом стала незалежний кандидат Саломе Зурабішвілі.