Політичне об'єднання «Рух нових сил», очолюване екс-президентом Грузії і колишнім губернатором Одеської області Міхеілом Саакашвілі, заявило про своє об'єднання з постмайданівською політичною партією «Воля», керівництво якої здійснює позафракційний народний депутат Юрій Дерев'янко. Тим самим, за словами керівників цих суспільно-політичних сил, вони поклали початок консолідації «нових облич» української політики.

Саакашвілі на марші

Незважаючи на той факт, що саме рішення про об'єднання політичних партій вже якийсь час витало в повітрі, а сам екс-губернатор Одеської області був присутній на одному з недавніх з'їздів Волі, остаточна заява про союз з’явилася лише 19 квітня 2017 року.

Безпосередня публічна презентація підписаної угоди відбулася біля будівлі Верховної Ради України. Їй передував невеликий спільний променад лідерів обох партій і їх прихильників, що пройшов центральними вулицями Києва.

Ході новоспечених однопартійців не змогли перешкодити навіть поліцейські, які охороняли «закриту» пішохідну дорогу біля стін парламенту.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Новий політичний сезон

Примітною деталлю, яка в певному сенсі свідчить про пожвавлення суспільно-політичного життя країни, можна назвати зустріч колони Саакашвілі-Дерев'янко та учасників акції протесту під стінами Кабміну.

Прийшовши до місця призначення - оглядового майданчику біля Верховної Ради, лідери політичних сил виступили зі спільною заявою, що містила інформацію про основні принципи функціонування нового об'єднання і повідомлення про політичні плани на майбутній сезон.

Зокрема, за словами Міхеіла Саакашвілі, він не виключає, що, істотно зміцнивший свої позиції «Рух нових сил», вже в цьому році може взяти участь в дострокових парламентських виборах. «Вибори призначать тоді, коли буде критична маса населення, яка потребує цього. Вчора, наприклад, я був у Конотопі і там було багато народу. Люди вимагають перевиборів» - зазначив Саакашвілі.

Гірше за Яценюка

При цьому, основною причиною такого невдоволення, за словами політика, є той факт, що нинішній склад парламенту, просто обманює українців, імітуючи політичне протистояння.

«Я слухав нещодавній звіт уряду про виконану роботу за рік. І я був вражений реакцією на нього. Кожен виступаючий - хвалив дії уряду. Навіть депутати від опозиції схвалювали дії уряду. Це звичайна розводка українського народу. Такого рівня корупції не було навіть за Яценюка. При такому рівні опозиції, можна говорити, що її практично немає» - заявив у своєму зверненні екс-губернатор Одеської області.

Хто винен - ​​зрозуміло, але що робити

При цьому, за словами Саакашвілі, єдиний варіант сприятливого для українців вирішення економічних і соціальних проблем полягає аж ніяк не в новому перевороті, а в якісній і радикальній трансформації всієї системи управління державою, яка, як не дивно, не займе багато часу.

«Це можна буде зробити максимум за півроку. У мене є чітка програма і досвід того, як це зробити. Слід прийняти всі необхідні закони. На це потрібен максимум місяць. Далі ще за два місяці ми зможемо отримати економічне зростання за рахунок прихованих активів держави. Але це неможливо, якщо ми не висунемо рахунок українським олігархам. Вони будуть змушені платити, точно так, як це було в Грузії. І робити це потрібно вже зараз» - наполіг Міхеіл Саакашвілі.

Розширення в глибину

Аби мати можливість здійснити задумане, оновлена ​​партія, побудована на принципах колегіального управління, планує зайнятися активною роботою в регіонах і вже рапортує про перші успіхи на цьому поприщі. За словами Саакашвілі, до них вже приєдналися 500 місцевих депутатів і дев'ять міських голів. Як стверджує політик, число його соратників зростає щодня: «Я щодня їх знаходжу. Хтось із них родом зі Східної України, хтось з Західної, Центральної, Південної. Зараз потрібно розширюватися в глибину і вимагати проведення дострокових парламентських виборів, оскільки без цього ми просто втрачаємо час, тих же людей і перспективу».