Командувач Української добровольчої армії Дмитро Ярош прокоментував необхідність продовження воєнного стану в Україні.

Воєнний стан в Україні на 30 діб
Воєнний стан в Україні на 30 діб

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на відповідну заяву нардепа.

Ярош вважає, що воєнний стан потрібно продовжувати і поширювати на інші області України.

За його словами, він голосував за введення воєнного стану на 30 діб, хоча вважає "повним маразмом" такий короткий термін.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Воєнний стан вводиться для того, щоб здобути перемогу у війні. Така світова практика. Скільки було в Раді криків про вибори, про узурпацію влади Порошенко. Я цим людям кажу:" Знаєте, це не та влада, яка може щось узурпувати " . Вона абсолютно не здатна на це, тому не бійтеся таких речей ", - підкреслює нардеп.

Окрім того Ярош додає, що ЗСУ відчули позитивні зміни через введення воєнного стану, зокрема, з'явилося злагодження у діях і збільшилася кількість навчань.

"Я вважаю неправильним припиняти дію воєнного стану. Неправильно, що його ввели тільки на деякі області. А якщо удар буде з боку Білорусі?" - наголосив командувач УДА.

Дмитро Ярош (засновник "Української добровольчої армії"
Дмитро Ярош (засновник "Української добровольчої армії"

За словами Яроша, введення воєнного стану не було "політичним рішенням" президента, про що прямо говорили в Кремлі та натякали опоненти Порошенка.

"Мені здається, що Петро Олексійович більше опирався воєнному стану. Зрив виборів? Ну нереально! Вони б нічого там не зробили. Весь світ, американці, ЄС, тиснуть. Вони не можуть зірвати вибори. Це - нереально, просто вигадки. Але те, що у нас захоплені моряки ... Такий відкритий акт агресії. На нього треба було відповідати ", - резюмував він.

Нагадаємо, у середу, 26 грудня, в Україні закінчується дія введеного воєнного стану у десяти областях.

Як повідомляв раніше Знай.ua, після російської агресії в Керченській протоці уряд України прийняв рішення ввести в окремих регіонах країни військовий режим, задля дотримання заходів безпеки.

Також Знай.ua писав про те, що політичний екперт прокоментував заяву Путіна під час прес-конференції щодо його бачення подальшого розвитку ситуації на Донбасі.